κυπαρισσια διαμονη Options
κυπαρισσια διαμονη Options
Blog Article
Διατηρώντας, λοιπόν, μέχρι σήμερα ανέπαφα από τον μαζικό τουρισμό το παραδοσιακό χρώμα και την υπέροχη γραφικότητά του, το Κυπαρίσσι, που συναντάται σχεδόν κρυμμένο στην άκρη της Λακωνίας, οφείλει την ονομασία του στα πολλά κυπαρίσσια που βρίσκονται στην περιοχή και αποτελεί έναν ανεξάντλητο προορισμό γεμάτο με μαγικά τοπία.
Ωστόσο, με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση, τα κυπαρίσσια μπορούν να διατηρηθούν υγιή και ακμαία για πολλά χρόνια.
Είναι ένα τοπίο με μυστική παρθενικότητα, με αρώματα βουνού και ψιθύρους της θάλασσας, από αυτούς που αρχίζουν να σπανίζουν στην Ελλάδα.
Το αρσενικό ή ορθόκλαδο κυπαρίσσι έχει ψηλό στενό κορμό και λαμπερό πράσινο φύλλωμα σε μορφή στενής πυραμίδας με κλάδια που έχουν όρθια κατεύθυνση.
Η πιο κοντινή παραλία είναι το Καψάλι, μια βραβευμένη παραλία με γαλάζια σημαία που αποτελείται από δύο φυσικούς κόλπους και διαθέτει άμμο και βότσαλα.
Η ακριβής διάρκεια ζωής ενός κυπαρισσιού μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το είδος του, οι συνθήκες καλλιέργειας και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες.
Επιλέγουμε γλάστρες που διαθέτουν τρύπες στη βάση για να απομακρύνεται το νερό και χρησιμοποιούμε εμπουτισμένο φυτόχωμα με θρεπτικά συστατικά και περλίτη.
Σήμερα, το κυπαρίσσι συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό μέρος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των νότιων Ηνωμένων Πολιτειών. Έχουν καταβληθεί πολλές προσπάθειες για τη διατήρηση και την προστασία των εναπομεινάντων κυπαρισσιών, click here τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τα υγροτοπικά οικοσυστήματα της περιοχής.
Διαθέτει ένα γραφικό λιμανάκι, δίπλα στην οποία υπάρχει η παραλία Γιαλός. Μια ακόμη κοντινή παραλία είναι η Φυρόδη.
Τα Κύφαντα ήταν γνωστά για ένα από τα σημαντικότερα Ασκληπιεία. Οι ασθενείς έμπαιναν σε γούρνες λαξευμένες στον βράχο που γέμιζαν με ιαματικό νερό, το οποίο ανάβλυζε από το βουνό. Σύμφωνα με την μυθολογία, η Αταλάντη χτύπησε με το δόρυ της τον βράχο από όπου και άρχισε να τρέχει νερό.
Πριν από την άφιξη των Ευρωπαίων αποίκων, οι ιθαγενείς Αμερικανοί είχαν βαθύ σεβασμό για το κυπαρίσσι. Χρησιμοποιούσαν το δέντρο με διάφορους τρόπους, όπως για την κατασκευή κανό, σπιτιών και κυνηγετικού εξοπλισμού, φρακτών, σκαφών, κατασκευή βαρελιών, κεραμιδιών και επίπλων.
Συνήθως το πλοίο περνάει από Μύκονο και κάποιες μέρες και από Σύρο.
Δεν είναι εδώ το μοναδικό σημείο που η Λακωνία ακουμπά στην θάλασσα –κάθε άλλο: η Μάνη έχει το «βαρύ πυροβολικό» των παραλιών, η Μονεμβασιά είναι «καράβι που πλέει στη θάλασσα» που έλεγε και το διασημότερο παιδί της, ο Γιάννης Ρίτσος, και ο Γέρακας είναι η ελληνική απάντηση στα νορβηγικά φιορδ.
Πολύ όμορφο το ξενοδοχείο σε κεντρικό σημείο στο Κυπαρίσσι!